latinica  ћирилица
15/09/2022 |  11:53 ⇒ 12:45 | Autor: RTRS

Vučić: Istorijski trenutak zahtijeva od srpskog naroda da se ujedini pod trobojkom (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, na centralnoj svečanosti povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Bijeljini, da istorijski trenutak zahtijeva od srpskog naroda da se ujedini pod zastavom, srpskom trobojkom.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

On je istakao da izazovi sa kojima se srpski narod danas suočava nisu mnogo manji nego oni sa kojima se suočavala generacija koja je pobijedila u Velikom ratu.

- I danas iako to ne želimo da vidimo možemo da izgubimo i slobodu i državu i živote, a razlika je u tome što ovaj istorijski trenutak od nas zahtijeva da se ujedinimo pod našom zastavom, našom trobojkom - rekao je Vučić i dodao "da zajedno treba da pobijedimo ludilo koji svakog trenutka može ove prostore ponovo da pretvori u krvavu klanicu".

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je zahvalio svima koji razmiju koliko je značajan današnji dan za srpski narod u cjelini.

- Postojalo je nešto jače od divizija i pukova i moćnije od oružja tog 15. septembra 1918. kada je srpska vojska krenula u probijanje Solunskog fronta, postojalo je jedinstvo svih onih različitih ni po čemu istih - seljaka i građana, vojnika i oficira, pravoslavnih i drugih, onih koji su izgubili malo i onih koji su izgubili sve - rekao je Vučić.

Ukazao je da je to bio jedini put do slobode - udružiti se i ujediniti se i zajedno krenuti ka najsvetijem cilju.

- Prvo smo morali da se ujedinimo da bismo tek onda naše različitosti mogli da predstavimo kao slobodne - rekao je Vučić.