latinica  ћирилица
18/09/2022 |  15:11 ⇒ 15:20 | Autor: RTRS

Špirić: Nastoji se ukinuti posljednji tračak nade da su u BiH mogući demokratski izbori (AUDIO)

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da nema ništa gore od toga da se u demokratskoj zemlji dezavuiše ili pokušava da se dezavuiše izborna volja građana što stranci na bezočan podržavaju u BiH.


Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

Špirić je rekao da nije iznenađen saznanjima da je administracija predsjednika SAD DŽozefa Bajdena izdvojila 19,5 miliona KM za kampanju Јelene Trivić protiv Milorada Dodika.

- Nažalost, Trivićeva to ne demantuje već naziva prljavom kampanjom, ali to se zove prljava namjera, jer nema ništa gore u demokratskoj zemlji od toga da se dezavuiše ili pokušava da se dezavuiše izborna volja građana, što stranci na bezočan podržavaju - rekao je Špirić za RTRS.

On je naveo da je najgore što se na takav način stvara "crna berza glasova" i nastoji ukinuti posljednji tračak nade da je u BiH moguće održati demokratske izbore.

- Ubijeđen sam da će Srbi prepoznati te namjere Zapada prema Republici Srpskoj i da će Јelena Trivić završiti kao i mnogi prije nje koji su pokušali tako nešto, a nisu uspjeli - rekao je Špirić.