latinica  ћирилица
18/09/2022 |  15:25 ⇒ 15:27 | Autor: SRNA

Šarović: Promijeniti status i dati podsticaj nerazvijenim opštinama

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas u Trebinju da je potrebno promijeniti status i dati podsticaj nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama u Hercegovini.
Trebinje-SDS - Foto: SRNA
Trebinje-SDSFoto: SRNA

Šarović je na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali i načelnici opština iz istočne Hercegovine koji su članovi SDS-a, rekao da su nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine Ljubinje, Berkovići, Čajniče, Istočni Mostar i Novo Goražde.

On kaže da je za napredak Hercegovine potreban razvoj putne i druge infrastrukture i da je važno da energetski resursi budu u funkciji gradova i opština ovog regiona i da dobit od njih ostaju građanima iz Hercegovine.

- To je prioritet Srpske demokratske stranke - rekao je Šarović.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović rekao je da je Republika Srpska neravnomjerno razvijena i da je to pitanje na koje posebno treba obratiti pažnju, navodeći da bi ovo pitanje zakonski trebalo riješiti.

Na konferenciji za novinare, koju je organizovao SDS u Trebinju, govorili su i načelnici Ljubinja Stevo Drapić, Čajniča Goran Karadžić i Istočnog Mostara Božo Sjeran.