latinica  ћирилица
18/09/2022 |  19:40 ⇒ 19:57 | Autor: SRNA

Cvijanović: Od snage SNSD-a zavisi snaga Srpske

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da SNSD ne traži tuđe, nego čuva nadležnosti Republike Srpske, koju želi da jača, da u njoj nastave da rastu plate, penzije, podsticaji u poljoprivredi, socijalna davanja, borački dodatak, kao i pronatalitetne mjere.
Šamac-SNSD - Foto: SRNA
Šamac-SNSDFoto: SRNA

Cvijanović je na predizbornoj tribini u Šamcu rekla da je ponosna na činjenicu što je SNSD inicirao isplatu naknade od 750 KM za nezaposlene majke četvoro i više djece.

Ona je istakla da od snage SNSD-a zavisi snaga Republike Srpske, kojoj u ovim teškim vremenima treba čvrsta ruka za vođenje, a to je Milorad Dodik.

- Dodik zna šta znači vodititi političke i ekonomske procese, a sigurno i njemu treba čvrsta desna ruka u Sarajevu - rekla je Cvijanović.

Ona je istakla da treba birati dobre ljude u Narodnu skupštinu Republike Srpske kako bi imali stabilnu većinu, ali i u Parlamentarnu skupštinu BiH, gdje se vodi borba za poziciju i status Srpske.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je politika SNSD-a donijela mnogo toga dobrog u Šamac, ukazujući da će u blizini biti i auto-put, koji će doprinijeti razvoju privrede i lakšoj komunikaciji sa Banjalukom i Beogradom.

Dodik je napomenuo da je auto-put stigao do Doboja, kao i od Rače prema Bijeljini, te izrazio uvjerenje da će u naredne četiri godine biti završena kompletna trasa od Doboja do Rače i da ćemo imati poveznicu auto-putem do Beograda.

- Doći će i gasovod koji pokušavamo da ojačamo. Sutra odlazim za Moskvu i prekosutra ću da vidim /ruskog predsjednika Vladimira/ Putina. Završiićemo ono što smo dogovorili. U svim velikim planovima su i opština Šamac i njeni ljudi - rekao je Dodik.

On je istakao da je veoma važno očuvati stabilnost i da je pristup SNSD-a znači očuvati mir.

- Јa sam čovjek mira, ja nisam čovjek rata, nikada neću dozvoliti da ovaj narod uđe u sukob. Uvijek ću naći načina da to izbjegnem i neće se to desiti - rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je u Šamcu bio i kada je bilo lako i kada je bilo teško, kada su bile poplave, ističući da je za sanaciju uloženo 35 miliona.

Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne Јedinice dva Obren Petrović pozvao je prisutne da glasaju za kandidate SNSD-a, te Dodika i Cvijanovićevu.

- Ovo je jedinstvena prilika da glasamo za odbranu Republike Srpske, da glasamo za jaku ličnost, a to je Milorad Dodik, koji će Srpsku voditi pravedno i pošteno u narednom periodu - rekao je Petrović.

On očekuje da će narod biti biti jedinstven i složan i da će, zajedno sa Željkom Cvijanović u Sarajevu braniti interese Republike Srpske.

- Ništa na uštrb Federacije BiH, ali ćemo u Sarajevu braniti interese svih građana Republike Srpske. Mi pozivamo druge političke partije, kao što smo i u prethodnom periodu pozivali, da zajednički branimo Republiku - rekao je Petrović.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Stojan Marinković pozvao je građane da izađu na izbore i daju svoj glas listi SNSD-a, kandidatima za inokosne funkcije - Cvijanović i Dodika.

Tribina SNSD-a održana je u kino-sali u Šamcu, a na njoj se, osim Petrovića i Marinkovića, predstavio i nosilac liste za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović.