latinica  ћирилица
18/09/2022 |  21:33 ⇒ 21:43 | Autor: SRNA

Trivićeva obećala uvođenje novih socijalnih prava

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Јelena Trivić na večerašnjoj tribini u Bratuncu založila se za uvođenje novih socijalna prava.
Trivićeva u Bratuncu - Foto: SRNA
Trivićeva u BratuncuFoto: SRNA

Trivićeva na predizbornoj tribini rekla da će, ukoliko pobijedi na izborima, u prvoj godini njenog mandata biti povećane penzije za 10 odsto, uvedeno sufinansiranje boravka djece u vrtićima sa 50 odsto i povećana boračka primanja za 20 odsto.

On je rekla da će biti garant efikasnije zaštite radničkih prava, neradne nedjelje u cijeloj Repubublici, uvođenja toplog obroka kao zasebnog prava, obezbjeđenja besplatnih udžbenika za sve osnovce, produženja porodiljskog odsustva.

Trivićeva je istakla da će se tražiti bolje i pravednije rješenje za boračku naknadu adekvatno mjesecima provenim na ratištu, jer je, kako kaže, neminovno da se poboljšaju primanja i standard ljudi koji su stvarali Republiku Srpsku.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da imaju veliku podršku u cijeloj Republici i da je to znak da će, kako kaže, doći do promjene vlasti.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Mitar Vidaković izrazio je očekivanje da će Trivićeva pobijediti na izborima, dodajući da će to biti, kako kaže, pobjeda naroda.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić pozvao je građane da glasaju za predsjedničkog kandidata Јelenu Trivić i kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirka Šarovića.