latinica  ћирилица
19/09/2022 |  20:29 ⇒ 23:04 | Autor: SRNA

Nešić: Srbi samo jedinstveni mogu odgovoriti izazovima

Kandidat DNS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić rekao je večeras da je njegov cilj nacionalno jedinstvo Srba, jer se samo tako može odgovoriti na izazove pred kojima se nalazi Republika Srpska s obzirom na međunarodne okolnosti.
Nenad Nešić -
Nenad Nešić

Nešić je naglasio da se interesi Srpske brane u Sarajevu i da je tamo potreban jak i odgovoran političar.

"DNS ima jasan cilj, a to je jaka i ekonomski i bezbjednosno stabilna Republika Srpska. Imamo ekonomski program koji smo već predstavili javnosti, imamo odgovoran tim ljudi koji su spremni da ga sprovedu", rekao je Nešić novinarima prije početka tribine DNS-a u Istočnom Sarajevu.

Kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske Radislav Јovičić rekao je da će raditi na potpunoj ekonomskoj, demografskoj i diplomatskoj obnovi Republike Srpske.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH za Izbornu jedinicu tri Aleksandar Glavaš istakao je da ova stranka sama izlazi na predstojeće izbore, te da se njihov slogan "Treći put" odnosi na put reformi i da nude građanima nešto novo.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike u Izbornoj jedinici osam Srpske Marko Kubatlija istakao je da ova stranka izlazi spremna na izbore, te da naveo da je "treći put" odgovoran i put koji će braniti Republiku Srpsku, čuvati je od svih neprijatelja, put mladih ljudi.