latinica  ћирилица
20/09/2022 |  22:29 ⇒ 22:34 | Autor: SRNA

Stevandić: Ostvarićemo istorijski rezultat

Nosilac kandidatske liste Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Nenad Stevandić rekao je na tribini u Foči da svi pokazatelji govore da će ova stranka na predstojećim izborima zabilježiti najbolji rezultat do sada.
Foča-Ujedinjena Srpska - Foto: SRNA
Foča-Ujedinjena SrpskaFoto: SRNA

Stevandić je istakao da je velika razlika u odnosu na prethodne izbore, jer je stranka zaživjela u svim krajevima Republike Srpske.

On je napomenuo da se njihov strateški program odnosi na proizvodnju hrane, jer je Srpska zemlja koja ima jedan hektar obradivih površina po glavi stanovnika, što je najviše u Evropi.

- Površina nam je kao Slovenije ili Izraela, ali od 60 do 100 puta manje hrane proizvodimo, što će reći da ne koristimo ono što nam je Bog dao i za šta ne trebaju znanja za mikročipove. Druga stvar je energija čija cijena je kod nas najjeftinija i imamo najviše kilovat-časova po glavi stanovnika, a to se ne koristi dovoljno da bi se smanjile cijene proizvoda - rekao je Stevandić.

On je dodao da je njihov prvi projekat 30.000 plastenika, 10.000 radnih mjesta, otvaranje malih gazdinstava sa jednim do dva radna mjesta, kojima bi se omogućilo besplatno čuvanje hrane u hladnjačama kada postignu dobru cijenu.