latinica  ћирилица
26/09/2022 |  10:35 ⇒ 10:36 | Autor: SRNA

Špirić: Izvjestan poraz Šarovića i Trivićeve na predstojećim izborima

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić smatra da je na predstojećim izborima izvjestan poraz kandidata SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirka Šarovića i Јelene Trivić iz PDP-a za poziciju predsjednika Republike Srpske.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

- S obzirom na to da je predizborna kampanja u finišu, održan je sastanak međunarodnih instruktora i rukovodstva SDS-a i PDP-a i jasno im je saopšteno da su, kada je u pitanju pozicija za srpskog člana Predsjedništva BiH i za predsjednika Republike Srpske, za opozicuju ta mjesta izgubljena. Poraz Šarovića i Trivićeve je izvjestan - rekao je Špirić Srni.

Špirić je naveo da, što se tiče opozicije i ovih izbora, narodnim rječnikom rečeno, "opet Јovo na novo".

- Ono što su im najveće zamjerke, kako mi kažu visokopozicionirani aktivisti SDS-a, je nastup u više kolona, bez idejnosti i sijanje iluzija kada su birači u pitanju. Ono što je interesantno jeste da su izrazili spremnost da s njima rade i poslije izbora u smislu da nastupaju u jednoj koloni, što znači integracija SDS-a, PDP-a i ostalih opozicionih partija, ali se pojavljuje problem koga od kadrova zadržati - istakao je Špirić.