latinica  ћирилица
27/09/2022 |  00:35 | Autor: SRNA

Đokić: Srpsku treba zaštiti od mešetara koji i dalje ne odustaju od toga da je skrnave

Na tribini koalicije SP-NDP-SNP u Ugljeviku nosilac liste za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici šest Petar Đokić izjavio je da Republiku Srpsku treba zaštiti od mešetara koji i dalje ne odustaju od toga da je skrnave, oduzimajući joj stečena prava i poziciju.
Petar Đokić -
Petar Đokić

"Mi ćemo se tome odlučno suprotstaviti i brinućemo o najboljim interesima Republike", rekao je Đokić i poručio narodu da je važno na izborima glasati za one koji će jedinstveni kao i do sada zaštiti Srpsku od pritisaka i sačuvati slobodu i ravnopravnost plaćenu hiljadama života.

U Ugljeviku, koji se oslanja na energetski gigant Rudnik i termoelektranu, Đokić je istakao značaj ogromne investicije republičke vlasti u modernizaciju koja je omogućila još decenije rada elektrane i istakao da su u Srpskoj već dogovorene investicije od 2,2 milijarde KM za izgradnju novih energetskih objekata.

"Veliki sam optimista da će vlast koju će predvoditi Milorad Dodik kao predsjednik Republike i Željka Cvijanović kao srpski član Predsjedništva na najbolji način održati stabilnost Srpske i nastaviti njen razvoj", istakao je Đokić.

On je dodao da narod želi sigurnost, stabilnost i mir, te naveo da će mir sigurno biti na ovim prostorima, a iskorak u budućnost biće usmjerena na brži ekonomski rast i razvoj.

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu iz Izborne jedinice dva Nedeljko Јović izjavio je da su investicije i ekonomski razvoj suština politika SP danas, kada više nije upitan opstanak Republike Srpske, uz ocjenu da Srpska ima čvrste i korijene i stubove.

Kandidat za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Branislav Đokić rekao je da će uz povjerenje građana na izborima nastaviti da provode i snažne mjere podrške za jaku porodicu, kao temelj jake Republike Srpske.

Na predizbornoj tribini u Ugljeviku, koja je održana u Centru za kulturu, predstavljeni su kandidati za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici šest i kandidati za Predstavnički dom BiH u Izbornoj jedinici dva.

Ova koalicija prethodno je održala skup u Loparama.