latinica  ћирилица
27/09/2022 |  20:21 ⇒ 21:33 | Autor: SRNA

U Bijeljinu stigli učesnici "Krsnog hoda za Republiku Srpsku"

Pred Saborni hram u Bijeljini danas su stigli učesnici "Krsnog hoda za Republiku Srpsku" koji su pet dana pješačili od Beograda noseći krst i ikone i poruku bratske ljubavi.
Bijeljina: Učesnici krsnog hoda - Foto: SRNA
Bijeljina: Učesnici krsnog hodaFoto: SRNA

Organizator "Krsnog hoda za Republiku Srpsku" Radojko Ljubičić rekao je da je njihov cilj da se duhovno povezuje srpski narod, da se povežu Srbija i Republika Srpska.

- Tradicija hodočašća sa porukom ljubavi i mira traje 14 godina, najstariji učesnik Nikola Krgušić ima 85 godina, ali dolaze i mladi koji drže do naše pravoslavne vjere, a putem nas vidi veliki broj ljudi kako nosimo krst i vjerovatno se svi malo prenu i sjete koliko je važno čuvati svoju vjeru - rekao je Ljubičić.

On je dodao da se za tih 14 godina dosta toga promijenilo, da se duhovno mijenja atmosfera i da se zbližavaju Srpska i Srbija, navodeći kao primjer uvođenje zajedničkog praznika Dana srpskog jedinstva.

Najstariji hodočasnik Krgušić poručio je sunarodnicima da čovjek sve može da uradi ako ima volju, dok je učesnik krsnog hoda Kosta Stjepanović naveo da je njihov cilj omasovljenje i uključivanje mladih uovu tradiciju.