latinica  ћирилица
28/09/2022 |  13:12 ⇒ 18:03 | Autor: RTRS

Predstavljen "Vihor" - savremeno opremljeno lako borbeno vozilo (FOTO/VIDEO)

Kompanija Tehnički remont iz Bratunca danas je u fabričkom krugu predstavila novo, savremeno opremljeno lako borbeno vozilo "vihor", sa ugrađenom najmodernijom svjetskom tehnologijom.
Predstavljeno savremeno opremljeno lako borbeno vozilo "Vihor" - Foto: SRNA
Predstavljeno savremeno opremljeno lako borbeno vozilo "Vihor"Foto: SRNA

Vlasnik ove kompanije Slaven Ristić rekao je da je vozilo "vihor" rezultat kontinuiranog rada, investiranja, stručnosti i praćenja savremenih svjetskih dostignuća u ovoj oblasti.

Istakao je da je riječ o lakom, veoma brzom taktičkom vozilu sa izuzetnim manevarskim osobinama.

FOTO: RTRS

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je, čestitajući rukovodstvu i zaposlenima Tehničkog remonta, izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno realizovan ovaj zadatak.

- Ideja Ministarstva realizovana je u Tehničkom remontu uspješno, pa je nastalo ovo vozilo izuzetnih osobina. Ovo je nakon "despota" drugo borbeno vozilo proizvedeno u bratunačkom Tehničkom remontu i biće sigurno ponos i MUP-a Srpske i Tehničkog remonta, kao i svih koji odluče da ga kupe - naglasio je Lukač.

Ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričeviće rekao je da je ovo izuzetan uspjeh namjenske industrije, koja je u sastavu ovog ministarstva.

- Mi već četiri godine pratimo razvoj i projekte ove kompanije i danas smo svjedoci da se intenzivnim radom i saradnjom Vlade Republike Srpske dolazi do novih proizvoda koji su veoma značajni sa aspekta namjenske industrije - rekao je Petričević.