latinica  ћирилица
29/09/2022 |  17:25 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Petlja Stanari - Derventa unaprijediće privredni razvoj, tender u oktobru

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je danas da će se izgradnjom petlje koja će spajati opštinu Stanare i grad Derventu sa auto-putem ""9. januar" unaprijediti privredni razvoj ovog kraja i da će u oktobru biti raspisan tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije.
Tender za igradnju petlje Stanari - Derventa u oktobru - Foto: RTRS
Tender za igradnju petlje Stanari - Derventa u oktobruFoto: RTRS

Istakavši značaj izgradnje ove petlje, Ćorić je naveo da će "Ministarstvo i država finansirati još pet kilometara pristupnih saobraćajnica sa obje strane".

Ćorić je nakon predstavljanja idejnog rješenja projekta izgradnje saobraćajne petlje je naveo da će u narednoj godini u preduzeću "Autoputevi Srpske" biti planirana sredstva za izgradnju ove petlje.

- Prema mojim dosadašnjim iskustvima, ovakav projekat se može završiti za nekih 12 mjeseci - rekao je Ćorić.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić istakao je važnost izgradnje petlje za ovo područje, te zahvalio Vladi Republike Srpske, menadžmentu "Autoputeva" na ovom poduhvatu.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić rekao je da će im izgradnja petlje mnogo značiti, da će biti pojačan promet, te unaprijeđena privreda, izgradnjom industrijske zone u mjestu Јelanjska u ovoj opštini.