latinica  ћирилица
30/09/2022 |  18:08 ⇒ 22:34 | Autor: SRNA

Ćorić donirao automobil Udruženju žena "Beli anđeo"

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić danas je u Bijeljini donirao automobil članovima Udruženja žena "Beli anđeo", koje čuva od zaborava tradicionalne vrijednosti srpskog naroda.
Ćorić donirao automobil Udruženju "Beli anđeo" - Foto: SRNA
Ćorić donirao automobil Udruženju "Beli anđeo"Foto: SRNA

Doniran je automobil audi šest, koji će zamijeniti golfa dva, starog čak 33 godine, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.

Ćorić je naveo da od rada Udruženja "Beli anđeo" korist imaju cijeli grad, Republika i srpski narod i da je ponosan na njih, kao i da je samo mali znak poštovanja prema iskazanom trudu.

- Nadam se da će ova donacija, nakon što servisirani automobil bude stavljen u funkciju, koliko-toliko pomoći unapređenju vašeg rada, a mi ćemo uvijek ostati sa vama i pružati podršku i za neke buduće projekte - rekao je Ćorić.

Iz Ministarstva su naveli da je time Ćorić ispunio obećanje dato prije nekoliko mjeseci, te da je vrijedna donacija uručena kao podrška ovom udruženju.

Ćorić je izrazio nadu da će automobil omogućiti članovima Udruženja žena "Beli anđeo" odlaske na brojne sajmove sa kojih će se vraćati novim priznanjima za nesebičan doprinos očuvanju srpskog kulturnog nasljeđa.

On je pojasnio da je Ministarstvo iskoristilo mogućnost da vozilo donira nekom od udruženja, te da mu je drago što je odlučeno da pripadne upravo Udruženju žena "Beli anđeo", čiji rad i trud neizmjerno cijeni.

Predsjednik Udruženja "Beli anđeo" Radinka Todić istakla je da je ova donacija velika podrška i pomoć, ali i znak da na njih mise i Vlada, odnosno Ministarstvo saobraćaja i veza.

- Ćorić je naša podrška od kada je Udruženje osnovano. Uvijek je bio tu za nas i donirao nam sredstva za odlaske na manifestacije - rekla je Todićeva, podsjetivši da im je jedne godine, po velikom nevremenu, omogućio odlazak u Vojvodinu gdje su osvojile "Zlatno turističko priznanje", a što se, kako je istakla, ne zaboravlja.

Udruženje "Beli anđeo" čuva od zaborava tradicionalne vrijednosti srpskog naroda i kao takvo je ambasador Republike Srpske, koju je predstavljalo i u Rusiji, Austriji, te zemljama regiona.