latinica  ћирилица
30/09/2022 |  21:31 | Autor: RTRS

Milica Đurđević Stamenkovski podržala Milorada Dodika i Slavenka Ristića

Došla sam u Bijeljinu ne kao politički akter, nego kao Srpkinja i prijatelj našeg Slavenka Ristića. Moja podrška njemu i Miloradu Dodiku je logična jer se borimo za iste vrednosti – slobodarstvo srpskog naroda, dobre odnose Srbije i Republike Srpske i mlade ljude koji moraju da ostanu na njihovim ognjištima i da na svojoj zemlji rađaju decu – poručila je Milica Đurđević Stamenkovski, osnivač i visoki funkcioner političke stranke "Zavetnici".
Milica Đurđević Stamenkovski i Slavenko Ristić (foto: bijeljina.org) -
Milica Đurđević Stamenkovski i Slavenko Ristić (foto: bijeljina.org)

U razgovoru sa članicama i članovima Republičke omladine Srpske Stamenkovski je istakla da mladi ljudi često nisu svjesni kakve podvige mogu da ostvare.

- Postoje predrasude da mladost ne može da podrazumeva svesnost i odgovornost. Ali treba shvatiti da Republike Srpske nema bez Srbije, kao ni Srbije bez Srpske. Mi moramo da se razumemo i brinemo jedni o drugima. Srbi iz Bijeljine moraju razmišljati o Srbima u Novom Sadu, kao što Srbi iz Paraćina treba da razmišljaju o Srbima iz Bijeljine. Nijedna granica to ne može da spreči ili zabrani – naglasila je Stamenkovski.

Kandidat na listi SNSD-a za poslanika u NSRS Slavenko Ristić naveo je da savremena civilizacija nastoji da izgradi svijet individua, brišući sve vrijednosti na kojima treba da se zasniva zdravo društvo.

"Bijeljina danas"