latinica  ћирилица
03/10/2022 |  13:50 ⇒ 14:08 | Autor: SRNA

PDP: Ponoviti izbore u Republici Srpskoj

Partija demokratskog progresa ne priznaje poraz svog kandidata za predsjednika Republike Srpske Јelene Trivić i tražiće da, na bazi svih neregularnosti koje utvrdi, izbori budu ponovljeni, rečeno je na konferenciji za novinare ove stranke.
Јelena Trivić i Branislav Borenović - Foto: RTRS
Јelena Trivić i Branislav BorenovićFoto: RTRS

Lider stranke Branislav Borenović tvrdi da se "tokom noći desila izborna krađa" i da stranački pravni tim priprema pravne radnje prema Centralnoj izbornoj komisiji BiH na bazi primjedbi i prijava koje su dobili.

- Nećemo odustati zbog građana Republike Srpske koji su istinski podržali Јelenu Trivić za predsjednika - rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da je "sumnjivo postojanje 30.000 nevažećih glasačkih listića", kao i to da Trivićeva nije dobila nijedan glas u porodičnom selu.

Trivićeva smatra da je "riječ o izbornoj krađi u mnogim lokalnim zajednicama", a da je tačka preokreta bila protekle noći.

- Naš cilj je ponavljanje izbora na području Republike Srpske. Da bismo to postigli moraćemo tražiti ponovljeno brojanje na brojnim izbornim mjestima i da imamo dovoljno veliki uzorak netačnih rezultata koji su unijeti u zapisnik i bazu CIK-a - istakla je Trivićeva.