latinica  ћирилица
19/10/2022 |  15:15 ⇒ 15:51 | Autor: RTRS

IRB: Sa austrijskom Privrednom komorom o ulaganjima u Srpsku

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i predstavnici ispostave Privredne komore Austrije zaključili su na današnjem sastanku u Banjaluci da saradnja u privrednim aktivnostima između Srpske i Austrije može biti podignuta na viši nivo.
IRB - sastanak - Foto: RTRS
IRB - sastanakFoto: RTRS

Vršilac direktora IRB-a Dražen Vrhovac upoznao je trgovinskog savjetnika Martu Sudu o aktivnostima koje IRB intenzivno sprovodi u zemlji i inostranstvu kako bi u Republiku Srpsku privukao što više kvalitetnih investicija.

Potencijalna saradnja bi se, kako je predloženo, odvijala u pravcu ulaganja u lokalne zajednice u Republici Srpskoj u oblasti braunfild i grinfild investicija, kao i u investiranju u kapitalne projekte Republike Srpske, saopšteno je iz IRB-a.

Na sastanku, na kome je razgovarano o potencijalima Republike Srpske za ulaganje i zainteresovanosti austrijskih privrednika u toj oblasti, predloženo je da u narednom periodu IRB Srpske i ispostava Privredne komore Austrije organizuju sastanak austrijskih privrednika sa privrednicima Republike Srpske s ciljem njihovog poslovnog uvezivanja.

- S obzirom na to da IRB Republike Srpske pruža svaku vrstu podrške potencijalnim investitorima ostavljena je i mogućnost organizovanja sastanaka na najvišem nivou sa rukovodstvom Srpske na kojima bi bili jasno definisani uslovi saradnje u oblasti velikih investicija - navodi se u saopštenju.

U narednom periodu biće razmotrena mogućnost potpisivanja memoranduma o saradnji IRB-a Republike Srpske i Advantidž Austrije - ispostave Privredne komore Austrije.

Sastanak je održan u sjedištu IRB-a Republike Srpske u Banjaluci.

Advantidž Austrija, kao ispostava Privredne komore Austrije i u sklopu trgovinskog odjeljenja Ambasade Austrije u BiH, posreduje u unapređenju trgovinskih odnosa dvije zemlje, te posjeduju mrežu od oko 100 ispostava u više od 70 zemalja.