latinica  ћирилица
16/11/2022 |  11:01 ⇒ 13:45 | Autor: RTRS

Kabinet srpskog člana Predsjedništva: Laž da Cvijanović nije dopustila prisustvo ukrajinskog predstavnika

Najobičnija je laž da novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović nije dopustila da današnjoj konstitutivnoj sjednici novog saziva Predsjedništva BiH prisustvuje ukrajinski predstavnik Serhii Miniailo.
Predsjedništvo BiH - Foto: RTRS
Predsjedništvo BiHFoto: RTRS

Služba za protokol i ceremonijal Predsjedništva BiH usaglašavala je spisak zvanica sa kontakt osobama novoizabranih članova Predsjedništva, a kada su u pitanju članovi diplomatskog kora pozvani su samo rezidentni ambasadori, odnosno šefovi diplomatsko-konzularnih misija koji svoje sjedište imaju u Sarajevu, saopšteno je iz Kabineta novoizabranog srpskog člana Predsjedništva.

- Nemamo ništa protiv prisustva predstavnika Ukrajine konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH, ali imamo protiv lažnih i zlonamjernih medijskih tekstova, koji imaju za cilj da dezinformišu javnost i destabilizuju političku situaciju u BiH - ističe se u saopštenju.

Pojedini mediji prenijeli su da se Cvijanovićeva "usprotivila odluci da Miniailov sjedi među ambasadorima na inauguraciji članova Predsjedništva BiH".

Konstitutivna sjednica Predsjedništva BiH biće održana danas u Sarajevu na kojoj će biti izvršena primopredaja dužnosti i novoizabrani članovi položiti zakletvu.