latinica  ћирилица
17/11/2022 |  21:34 ⇒ 18/11/2022 | 07:47 | Autor: RTRS

Cvijanović: Formiranje vlasti na nivou BiH - uvijek nepoznanica (VIDEO)

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je u Gradišci da je formiranje vlasti na nivou BiH uvijek nepoznanica i komplikovan proces koji zahtijeva dodatno vrijeme.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Ona je rekla da će SNSD sa HDZ-om BiH imati razgovore u subotu, kao i još nekoliko serija razgovora da bi vidjeli na koji način i kojom dinamikom je moguće formirati vlast na nivou BiH.

- Postoje naši interesi za određene stvari i oblasti i nastojaćemo to u pregovorima postići - rekla je Cvijanovićeva.

Naglasila je da posebno raduje činjenica da Republika Srpska ide ubrzano sa formiranjem vlasti, da je ponovo pokazano da Srpska to radi prva u BiH i da će već u naredne tri sedmice imati formiranu novu Vladu.

- Već smo krenuli u konstituisanje Narodne skupštine i ubrzo ćemo imati delegate koji će biti izabrani u Dom naroda parlamenta BiH i Vijeće naroda Republike Srpske. U toku ove kalendarske godine ćemo potpuno imati zaokružen naš izborni ciklus i implementirati izborne rezultate. Budžet Republike Srpske smo već usvojili i ostaje nam da se ponovo bavimo velikim strateškim pitanjima, a to će nova Vlada Srpske sigurno dobro raditi u saradnji sa našim lokalnim zajednicama - zaključila je Cvijanovićeva.