latinica  ћирилица
24/11/2022 |  11:48 ⇒ 12:02 | Autor: RTRS

Podrška humanitarnoj akciji "Movember"

Atos banka Banjaluka podržaće i ove godine humanitarnu akciju "Movember" u ovom gradu, a prikupljeni novac biće uručen oboljelom Miletu Tešiću iz Trna kod Laktaša.
Movember, Atos banka (Foto: Ustupljena fotografija) -
Movember, Atos banka (Foto: Ustupljena fotografija)

Akcija, čiji je cilj da edukuje i ohrabri muškarce za odlazak na preventivne preglede i koju devetu godinu zaredom organizuje neformalna grupa građana "Superbrke" obilježava se u novembru u svijetu i ima humanitarni karakter.

Naziv "Movember" nastao je kao spoj engleskih riječi "mastaš" /brk/ i novembar, a akcija podrazumijeva i simbolično puštanje brkova uz jačanje svijesti o zdravstvenim problemima muškaraca.

Rukovodilac Službe marketinga i komunikacija Atos banke Banjaluka Biljana Ševa rekla je da je ova banka prepoznala značaj akcije koja je edukativnog i humanitarnog karaktera.

Ona je dodala da će prikupljeni novac u akciji biti uručen Miletu Tešiću iz Trna kod Laktaša koji se sa bolešću bori skoro dvije godine, saopšteno je iz Atos banke.

- Smatramo da kao banka podrškom i doprinosom ovoj akciji dajemo na značaju podizanja svijesti o zdravlju muškaraca - naglasila je Ševo.

U saopštenju se naglašava da "Superbrke", osim edukacije, akcenat stavljaju i na humanitarni dio, a novac koji se prikupi bude uručen onima koji se bore sa opakom bolešću.

Zoran Šišić iz grupe "Superbrke" zahvalio je Atos banci koja je i ove godine uz njih, kao i za donaciju koju im uručuju svake godine.

- Iznos iz popularnog "Brkinog fonda" biće proslijeđen Miletu Tešiću iz Trna koji je otac dvoje djece i sa bolešću se bori skoro dvije godine. Usljed te borbe i nemogućnosti da radi zaista mu je potreban novac kako bismo mu bar malo olakšali ovu tešku borbu - rekao je Šišić.

On je naglasio da novac koji prikupe u ovim aktivnostima mnogo znači ljudima i mala je pomoć u njihovoj borbi.