latinica  ћирилица
25/11/2022 |  09:13 ⇒ 12:51 | Autor: RTRS

Konsultacije mandatara sa političkim strankama; Nova Vlada biće otvorena za sve kvalitetne inicijative (FOTO/VIDEO)

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković počeo je danas razgovore s predstavnicima partija koje će participirati u izvršnoj vlasti.
NPS na konsultacijama kod Viškovića -
NPS na konsultacijama kod Viškovića

Prvi su na sastanak sa Viškovićem stigli predstavnici Narodne partije Srpske. Delegaciju stranke predvodio je predsjednik NPS Darko Banjac.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru, Višković je predstavio strateška opredjeljenja buduće vlade, te naglasio da od svih političkih partija, koje će participirati u novoj vladi očekuje odgovoran i posvećen rad s ciljem sveopšteg napretka Republike Srpske

Mandatar je naglasio je da će se Republika Srpska u vremenu pred nama suočavati sa brojnim izazovima, uslovljenih globalnom situacijom, te da je od izuzetne važnosti da buduća vlada bude maksimalno kapacitirana kako bi u stanju da se adekvatno nosi sa izazovima koje je očekuju.

Nakon ove stranke, na razgovor je došla delegacija DNS-a koju predvodi Duško Ivić.

Konsultacije sa DNS

Višković je nakon konsultacija sa delegacijom DNS-on rekao da je predstavio ključne principe kojim će se rukovoditi prilikom predlaganja sastava nove Vlade.

On je istakao da izazovno i turbulentno vrijeme zahtijeva da novu Vladu Republike Srpske čine odgovorni, stručni i posvećeni ljudi koji će biti spremni da u punom kapacitetu vode resore koji će im biti povjereni, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Mandatar se potom sastao i sa predstavnicima Socijalističke partije Srpske koje je predvodio predsjednik Goran Selak.

Konsultacije sa SPS

Tokom sastanka, mandatar Višković predstavio je predstavnicima ove političke partije ključne prioritete buduće vlade Republike Srpske, te naglasio da u procesu konsultacija od svih političkih partija, pa tako i SPS-a, očekuje kvalitetne i stručne kadrovske prijedloge za sastav budućeg vlade.

Mandatar Višković naglasio je da se izazovna gepolitička situacija nužno reflektuje i na Republiku Srpsku, te da, u skladu s tim, nova vlada mora biti u stanju da se adekvatno nosi sa izazovnim vremenima u kojim će djelovati, vodeći Republiku Srpsku putem očuvanja stabilnosti i ekonomskog prosperiteta.

S druge strane, predstavnici SPS-a istakli su punu privrženost predstavljenim programskim načelima buduće vlade, ističući da su zainteresovani da u punom kapacitetu učestvuju u radu buduće vlade, kao i da podrže sve kvalitne inicijative s ciljem sveopšteg napretka Republike Srpske.

Mandatar se sastao i sa delegacijom Pokret za državu.

Pokret za državu na konsultacijama

Tokom konsultacija, mandatar Višković predstavio je predstavnicima ove političke grupacije programska načela buduće vlade Republike Srpske, naglašavajući da će buduća vlada biti otvorena za sve kvalitetne inicijative koje mogu doprinijeti razvoju Republike Srpske i svih njenih građana.

Mandatar Višković istakao je da izazovna vremena, u kojim se nalazimo, zahtijevaju kvalitetan sastav buduće vlade kako bi ona bila u stanju da, i pored aktuelnih geopolitičkih izazova, očuva političku i ekonomsku stabilnost i da dodatni zamajac razvoju Republike Srpske, uvažavajući potrebe svih njenih stanovnika.

S druge strane, predstavnici PZD-a izrazili su opredjeljenje da, u skladu sa ostvarenim izbornim rezultatima, učestvuju u radu vlasti u Republici Srpskoj, ističući da će podržavati sve kvalitetne inicijative koje vode ka prosperitetu svih građana Republike Srpske.