latinica  ћирилица
29/11/2022 |  11:36 ⇒ 11:36 | Autor: SRNA

Bez kandidata iz Srpske liste

Centralna izborna komisija samoproglašenog Kosova potvrdila je političke subjekte i kandidate za vanredne izbore za gradonačelnike opština sjeverna Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan među kojim ima pojedinih iz reda Srba, ali ne iz najjače stranke - Srpske liste.
Srpska lista - Foto: RTRS
Srpska listaFoto: RTRS

- Na izborima 18. decembra učestvovaće Demokratska partija Kosova i Pokret za samoopredjeljenje sa po jednim kandidatom u svakoj od četiri opštine. Potvrđene su kandidatske liste drugih političkih subjekata i nezavisnih kandidata - navedeno je u saopštenju CIK-a nakon juče održane sjednice.

U Kosovskoj opštini sjeverna /Kosovska/ Mitrovica kandidati su Taulant Keljmendi /PDK/, Erden Atik /Pokret za samoopredjeljenje/, Betim Osmani /Mitrovačka građanska inicijativa, Aleksandar Arsenijović /Srpski opstanak/.

U Leposaviću su kandidati Albulena Behluli-Hetemi /PDK/, Ljuljzim Hetemi /Pokret za samoopredjeljenje/, Aleksandar Јablanović /Partija kosovskih Srba/.

U Zubinom Potoku su kandidati Izmir Zećiri /PDK/, Flatron Hasani /Pokret za samoopredjeljenje/ i u Zvečanu Ilir Peci /PDK/, Fetah Peci /Pokret za samoopredjeljenje/ i Slađana Pantović /samostalni kandidat/.

Srpska lista kao najbrojnija politička partija Srba neće učestvovati na vanrednim izborima za gradonačelnike pošto su četvorica njenih članova podnijeli ostavke na funkcije 5. novembra zbog odluke o preregistraciji i nesprovođenja Briselskog sporazuma, odnosno odbijanja premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurtija da formira zajednicu srpskih opština.