latinica  ћирилица
02/12/2022 |  19:28 ⇒ 03/12/2022 | 08:54 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: SNSD u Domu naroda snažno će braniti interese Srpske

Novoizabrani delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da je vrlo važno imati kontrolu u Domu naroda PS BiH kako bi se u toj instituciji mogli štititi interesi Republike Srpske.
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

Ona je istakla da delegati u Domu naroda, članovi SNSD-a, imaju namjeru da sprovode stavove institucija Republike Srpske.

Bursaćeva je za N1 rekla da je veoma važno za Republiku Srpsku da njeni legitimni predstavnici, u ovom slučaju četiri delegata iz SNSD-a, imaju kontrolni paket jer se institucije Srpske ne mogu osloniti na opoziciju kada je riječ o vitalnim nacionalnim interesima Republike Srpske.

Ona je istakla da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i na kraju ovog izbornog ciklusa pokazao da je najveći lider i političar, kao i kreator procesa.

- Ono što je on najavio prije nekoliko dana priznajem meni je u tom trenutku izgledalo malo problematično, ali uspio je okupiti najveći broj poslanika. On je pokazao da zna šta radi i zna rukovoditi procesima. Ima iza sebe jaku stranku, sa lojalnim ljudima koji su tu da ga podrže. Želimo okupiti što više političkih snaga oko onoga što radimo jer dobro je kada u kriznim vremenima imate većinu na svim nivoima - navela je Bursaćeva.

Ona je prokomentarisala da glasački listić u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije sporan, već da je očigledno nevažeći.

- Neko od tih poslanika jasno ga je napravio nevažećim. Pokazalo se da SDS nije siguran u vlastite redove. Vidite šta se dešavalo sa SDS-om i PDP-om, da su dominatne figure izašle sa čvrstim stavom protiv svojih stranaka. SDS nije imao povjerenje da će njegovi ljudi glasati kako je dogovarano pa su se osigurali sa glasovima iz Pokreta za državu - smatra Bursaćeva.

Ona smatra da Centralna izborna komisija BiH neće sebi dozvoliti da provjerava ne/regularnost tog listića.

Komentarišući mogućnost formiranja vlasti sa strankama takozvane "osmorke", Bursaćeva je navela da je dobro da sada nisu "dočekani sa uslovima", kako je bilo u prošlom mandatu kada su SDA i DF pred SNSD postavljali nemoguće uslove koji su protive zakonu.