latinica  ћирилица
03/12/2022 |  14:30 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

MUP Srpske: Ubistvo mladića u Banjaluci uznemirilo građane

Krivično djelo teško ubistvo u kojem je smrtno stradao mladić A.B. iz Banjaluke tragični je događaj koji je uznemirio sve građane u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević pohvalio je policijske službenike Policijske uprave Banjaluka koji su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka za manje od 24 časa pronašli i identifikovali počinioca ovog teškog krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

- Nažalost, pojedini mediji su objavom snimka samog čina ubistva stradalog ne samo objavili detalj istrage, već i dodatno uznemirili i zgrozili javnost. Niko iz Policijske uprave Banjaluka nije dao saglasnost ijednom mediju za objavu ovog snimka, što je u datom trenutku samo usložilo trenutnu situaciju. Istovremeno, u želji za senzacionalizmom prekršeni su svi etički kodeksi novinarske branše - poručuju iz MUP-a Srpske.

Iz MUP-a Srpske pozivaju sve predstavnike medija da se podsjete osnovnih principa novinarstva, a to su objektivnost, istinitost i etičnost.