latinica  ћирилица
10/12/2022 |  13:29 ⇒ 22:01 | Autor: RTRS

SNSD, HDZ BiH i "osmorka" imaju kapacitet da formiraju vlast na nivou BiH (FOTO/VIDEO)

SNSD sa svojim koalicionim parnerima, HDZ BiH i "osmorka" imaju kapacitet da formiraju vlast na nivou BiH, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, nakon sastanka sa predstavnicima "osmorke".
Sastanak delegacije SNSD-a s predstavnicima "osmorke" (foto:twitter/MiloradDodik) -
Sastanak delegacije SNSD-a s predstavnicima "osmorke" (foto:twitter/MiloradDodik)

Istakao je da će sljedeće sedmice biti održani operativni sastanci.

- Imamo strukturu za formiranje vlasti. Rješavaćemo i pitanja ekonomije i infrastrukture. Razgovarali smo o formiranju Savjeta ministara i drugih organa - rekao je Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske.

Naglasio je da će prvi put upostaviti posebnu proceduru za brži prolazak razvojnih projekata.

Naveo je da će se budžet na nivou BiH usvojiti brzo.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Istakao je da postoji razumijevanje.

- Republika Srpska ostaje na principu evropskih intergacija. Imamo pun kapacitet da formiramo stabilne strukture vlasti na nivou BiH i da se u okviru toga krećemo ka onome što je potrebno da učinimo kako bi obezbijedili normalno funkcionisanje u skladu sa Ustavom BiH - naveo je Dodik.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je sastanak delegacije SNSD-a sa "osmorkom" o formiranju vlasti na nivou BiH pokazao efikasnost i namjeru da se radi konstruktivno u narednom periodu.

Predsjednik stranke "Narod i pravda" Dino Konaković zadovoljan je atmosferom i konstruktivnim razgovorom na današnjem sastanku delegacija SNSD-a i "osmorke", ističući da je vrlo brzo postignut dogovor u nekoliko oblasti, uključujući oblast energetike.