latinica  ћирилица
17/01/2023 |  10:34 ⇒ 10:41 | Autor: SRNA

Paketići za srpsku djecu u Krajini i Dalmaciji, nova pomoć u narednom periodu

Humanitarna organizacija "28. jun" podijelila je više od 300 paketića srpskoj djeci u Krajini i Dalmaciji, u okviru božićne akcije, te najavila novu pomoć Srbima u ovim regijama.
Humanitarna organizacija "28. jun" podijelila više od 300 paketića - Foto: SRNA
Humanitarna organizacija "28. jun" podijelila više od 300 paketićaFoto: SRNA

- Srpskoj djeci u Vrlici i Benkovcu podijelili smo 150 paketića, u Bosanskom Grahovu 120, a u Livnu i Kupresu 40 paketića - rekla je Srni volonter ove organizacije Јovana Malbašić.

Malbašićeva je najavila da će organizacija "28. jun" u narednom periodu više raditi na pomoći Srbima u Dalmaciji i Krajini.

- Kad dođete u Krajinu i Dalmaciju svoji ste na svome. U razgovorima i obilascima povratnika vidite da su brojne potrebe, a pomoći malo - rekla je Malbašićeva.

Ona je istakla da su Krajišnici i Dalmatinci uprkos teškom položaju u kojem žive iznad svega ponosni i prkosni.

- Krajina i Dalmacija žive. Neprevazićen je osjećaj kada zakoračite u svu tu ljepotu - navela je Malbašićeva.

Humanitarna organizacija "28. jun" pomogla je i porodicama Savić i Raca iz Drvara, obezbijedila ogrev za stogodišnju baku Milicu Stojanac, jedinog srpskog žitelja u selu Dabar nadomak Vrlike, ali i za devedesetšestogodišnjeg Momira Bilića, jedinog stanovnika zaseoka Bilići u opštini Civljane u Dalmaciji.

"28. jun" je pružio finansijsku podršku i za izgradnju Hrama Svetog arhangela Mihaila u srpskom vrličkom selu Otišić u Dalmaciji, te obezbijedio i dio opreme za Fudbalski klub "Borac" iz Drvara koji postoji 99 godina.