latinica  ћирилица
21/01/2023 |  13:45 ⇒ 14:13 | Autor: Agencije

Film o životu Majkla DŽeksona

Reditelj Antoan Fjukua snimaće biografski film "Majkl" o svjetski čuvenom pop pjevaču Majklu DŽeksonu (1958-2009), piše filmski časopis Holivud reporter.
Majkl DŽekson (Foto: EPA/THIERRY SALIOU) -
Majkl DŽekson (Foto: EPA/THIERRY SALIOU)

- Po meni nema umjetnika sa snagom, harizmom i čistim muzičkim genijem kao DŽekson. Gledanje njegovog rada uticalo je da pravim video spotove. Njegova muzika i te slike su dio mog životnog pogleda, a prilika da kažem njegovu priču na platnu, uz njegovu muziku, je neodoljiva - izjavio je Fjukua.

Reditelj "Dana obuke" (2001) i "Pravednika" (2016) je podsjetio da su njegovi prvi radovi bili video spotovi, kao i da i dalje osjeća da je spajanja filma i muzike duboki deo onoga što jeste.

Scenario za "Majkla" će napisati DŽon Logan koji je poznat po "Gladijatoru" i "Avijatoru", a producenti su Grejem King, koji je radio film o pjevaču Frediju Merkjuriju "Boemska rapsodija", kao i DŽon Branka i DŽon Mekejn, koizvršioci DŽenksonove zaostavštine.

Nije precizirano ko bi mogao igrati DŽeksona, poznatog između ostalog i po izbeljivanju svoje kože..

Ponikavši u muzikalnoj afroameričkoj porodici, DŽekson je kao dječak stekao slavu u kućnom sastavu DŽeksons fajv, a potom se otisnuo na jednu od najuspješnijih samostalnih pjevačkih karijera u svijetu.

Iznenada je preminuo usljed srčanog udara tokom priprema za povratničku turneju 2009. godine.

- Prema Lajonsgejtu film će se baviti svim delovima DŽeksonovog života, ali je nejasno koliko mnogim kontroverzama pokojne muzičke ikone, pošto se snima u saradnji sa njegovom zaostavštinom, koja ga je branila od optužbi sa seksualno zlostavljanje dece - piše Holivud reporter.