latinica  ћирилица
23/01/2023 |  14:35 | Autor: RTRS

"Dani mimoze" promovisani u Banjaluci

Јedan od najdugovječnijih festivala na ovim prostorima je "Dani mimoze" u Herceg Novom koji se ove godine organizuje 54. put. Banjaluku je posjetila turistička organizacija Herceg Novog i najavila bogat kulturno-umjetnički program uz poziv na festival koji će biti održan od 17. februara do 4. marta.
Praznik mimoze u Banjaluci - Foto: RTRS
Praznik mimoze u BanjaluciFoto: RTRS

Najveća zimska turističko-propagandna manifestacija u Crnoj Gori počeće 17. februara koncertom Marije Šerifović, dok će na zatvaranju 4. marta nastupiti Toni Cetinski, oba u Igalu.

Direktor Turističke organizacije Herceg Novi Milja Vitorović je rekla da ove godine Praznik mimoze traje tri sedmice uz bogat kulturni i sportski program tokom radnih dana.

- Praznik mimoze nesumnjivo je jedan od najstarijih festivala na ovim prostorima, po kojem su Crna Gora i Herceg Novi prepoznati, a po tradiciji dužoj od 50 godina nam nalaže da se potrudimo da napravimo što kvalitetniji program i mislim da smo i uspjeli - navela je Vitorovićeva.

Dugogodišnja saradnja dva grada - Banjaluke i Herceg Novog, čini da je sve veći broj posjeta turista ova dva grada. Portparol banjalučke Turističke organizacije Branka Branković rekla je da turističke organizacije Banjaluke i Herceg Novog imaju dugogodišnju saradnju, da više od decenije rade zajedno na promociji, razmjeni turista i svih događaja koji se tiču ova dva grada.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je da je Praznik mimoze poznat u regionu i Evropi, te da je značajan za Herceg Novi, Crnu Goru i Republiku Srpsku.

- Zbog blizine i saradnje ovakvi susreti, kao što je Praznik mimoze, nas raduju, jer se upoznajemo, razmjenjujemo iskustva s ciljem dalje inicvijative projekata i manifestacija koje nas očekuju u daljem periodu - rekao je Lončarević.

On je dodao da je Turistička organizacija Srpske uvijek otvorena za saradnju.

U najavi je mogućnost uvođenja čarter letova iz Republike Srpske tokom festivala "Dani mimoze" u Herceg Novom.