latinica  ћирилица
23/01/2023 |  16:06 ⇒ 16:07 | Autor: SRNA

Јahorina: U funkciji 20 ski-staza, novitet staza za sankanje

Skijalište Јahorina je dostupno u punom kapacitetu za sve ljubitelje zimskih aktivnosti, a od ove godine dostupna je i staza za sankanje, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Јahorina".
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

- U punom kapacitetu dočekujemo sve veći broj turista zahvaljujući novim snježnim padavinama i temperaturnom minusu. Trenutna visina utabanog snijega na ski-stazama je više od 90 centimetara, a skijaši na raspolaganju imaju devet instalacija vertikalnog transporta i ukupno 20 ski-staza - navodi se u saopštenju.

Na Јahorini je moguće skijati od 9.00 do 16.00 časova, a u noćnom terminu od 18.00 do 21.00 čas.

U saopštenju se ističe da je od ove godine dostupna i staza za sankanje dužine 600 metara, da je za tu namjenu u pogonu sidro "Poljice", a svi ljubitelji ove aktivnosti koriste sanke koje su opremljene posebnim adapterima za ovo sidro.

Sankanje je moguće svaki dan u terminu od 16.00 do 18.00 časova. U ovom terminu za djecu su na raspolaganju i mini motorne sanke kao dodatna adrenalinska aktivnost na poligonu "Poljice".

Iz Olimpijskog centra "Јahorina" poručuju da će naredne dane na ovoj olimpijskoj planini obilježiti sjajno skijanje, ali i odlična zabava uz noćni provod u Olimpijskom baru na vrhu planine.