latinica  ћирилица
25/01/2023 |  16:47 ⇒ 16:53 | Autor: SRNA

Vulić: Prioritet Savjeta ministara biće projekti od interesa za sve

Prioritet u radu novog Savjeta ministara koji je formiran u rekordnom roku biće projekti koji su od interesa za sve građane u BiH, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

Vulićeva je istakla da su brzo formiranje najavljivali predsjednici SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a Dragan Čović, kao i lideri "osmorke" Elmedin Konaković i Nermin Nikšić, te da slijedi poštovanje sporazuma definisanog između ovih stranaka.

Ona je naglasila da je najpozitivnije što je realizovano ono o čemu se govorilo dok su još tekli pregovori između ovih stranaka.

- To se upravo desilo i potvrdilo se da su naši partneri ostali na tragu toga da u vlasti budu kohezioni faktor od koristi za BiH i sve građane koji u njoj žive - rekla je Vulićeva novinarima u Sarajevu.

Ona je ponovila da slijede velike aktivnosti, a to su rad i realizacija svih najavljenih projekata.

- Nama u Republici Srpskoj najbitnije je da se realizuju projekti poput auto-puta, Hidroelektrane `Buk Bijela`, gasovodi... Sve ono što je SDA i političkom Sarajevu do sada smetalo - napomenula je Vulićeva.

Ona je naglasila da se zvaničnici iz Republike Srpske raduju razvoju Srpske, kao i Federacije BiH, Brčko distrikta i svakog dijela BiH.

Osvrćući se na stavove opozicije Republike Srpske i stavove pojedinaca iz SNSD-a, Vulićeva je napomenula da svako ima pravo na svoje mišljenje i da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti.

- Bespredmetno je komentarisati šta kaže Mladen Bosić koji nije došao u Brčko da oda počast onima koji su dali živote za Republiku Srpsku svake godine kada dolazimo 9. januara, a njega nikad nema, kao i tvrdnje da je neko kriminogene prošlosti, a postoji izvještaj Sipe i drugih institucija - rekla je Vulićeva.

Komentarišući stav Miroslava Vujičića iz SNSD-a koji se odnosi na ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića, Vulićeva je navela da poštuje njegovo mišljenje, ali da još više cijeni njegovu partijsku odgovornost i činjenicu da je Klub SNSD-a odlučio da podrži ministra.

- On je to ispoštovao što je za mene jedino bitno - rekla je Vulićeva dodavši da je taj prijedlog bio dogovor šire koalicije, a ne Dodika lično.

Ona je zahvalila DNS-u što je glasao za četvrtog delegata, a to je bitno za Republiku Srpsku.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je danas imenovanja ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara pod predsjedavanjem Borjane Krišto. Novoimenovani članovi Savjeta ministara položili su zakletve.

Današnjom odlukom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prestaje i mandat dosadašnjem Savjetu ministara.