latinica  ћирилица
31/01/2023 |  14:28 ⇒ 18:48 | Autor: RTRS

Dodik: Kosovo ne može biti država jer je dio Srbije (VIDEO)

Svi znaju da su Kosovo i Metohija oteti od Srbije i poručio da predloženi njemački model uređenja odnosa predstavlja podmetanje stranaca Srbima, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ponovio da Kosovo ne može biti država jer je dio Srbije.
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Predsjednik vlade samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti priča da to neće biti Republika Srpska. Naravno da neće jer je Kosovo sastavni dio Srbije. Srbija brani svoj teritorijalni integritet kao što to rade sve druge države svijeta - rekao je Dodik, govoreći o velikoj pažnji koju je u javnosti izazvao njegovog autorski tekst "Šta stranci hoće?".

Dodik je rekao da čuje da sada neki predlažu da pitanje južne srpske pokrajine Kosova i Metohije i Srbije bude uređeno prema njemačkom modelu.

- Ukoliko su željeli da pomognu Srbima i da budu na strani dobrih rješenja na Balkanu, onda je jedino bilo ispravno, pošto su Istočna i Zapadna Njemačka bile dvije države jednog naroda, da su ponudile model da te dvije države budu Republika Srpska i Srbija koje će se kasnije ujediniti u jednu državu - istakao je Dodik i dodao da je taj njemački model lažno podmetanje stranaca Srbima.