latinica  ћирилица
31/01/2023 |  14:45 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Stojčićeva u Bratuncu; Prioritet ulaganju u obrazovne i kulturne ustanove (VIDEO)

Uspostavljanje bolje saradnje opštine Bratunac i institucija Srpske na ulaganju u obrazovne i kulturne ustanove, prioritet je broj jedan, istaknuto je na sastanku rukovodstva ove opštine sa ministarom prosvjete i kulture Republike Srpske Željkom Stojčić.
Željka Stojičić sa rukovodstvom opštine Bratunac - Foto: RTRS
Željka Stojičić sa rukovodstvom opštine BratunacFoto: RTRS

U Osnovnoj školi Vuk Karadžić u Bratuncu, zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srpske zamijenjena je stolarija i dio limarije. Iz ove škole ističu da su radi energetske efikasnosti kandidovali još dva infrastrukturna projekta.

Istaknuto je da je, osim pitanja obnove i rekonstrukcije obrazovnih ustanova i ustanova kulture, potrebno uskladiti upisnu politiku u školama.

V.d. načelnika opštine Bratunac Branislav Trišić istakao je da je saradnja lokalne uprave sa institucijama Srpske neophodna, a da je to u proteklom periodu izostalo. On smatra da je ova posjeta korak naprijed.

Stojičićeva je razgovarala u Skelanima i sa rukovodstvom muzeja Rimski municipijum o realizaciji projekata kojima bi se dodatno zaštitila arheološka istraživanja na ovom području.