latinica  ћирилица
31/01/2023 |  15:34 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

Dodik: Dogovorena posjeta Vučića Srpskoj; Biće održana zajednička sjednica dvije vlade (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu dogovorena posjeta Vučića Republici Srpskoj krajem februara ili početkom marta.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Dogovorili smo se da Vučić krajem februara, početkom marta dođe u Banjaluku, Republiku Srpsku, zajedno sa Vladom Srbije, gdje bi se održala zajednička sjednica dvije vlade i Savjeta za saradnju o specijalnim vezama koji čine predsjednici republika, odnosno premijeri i da tako zajednički napravimo neku novu dinamiku - rekao je Dodik za RTRS nakon sastanka.

On je istakao da je sa Vučićem razgovarao o svim važnim i aktuelnim temama, uključujući situaciju na Kosovu i Metohiji i ekonomske teme.

- Međunarodni faktor, prije svega SAD, Njemačka, Francuska i Velika Britanija pokušavaju da svoju raniju brljotinu vezanu za priznanje Kosova dovedu do kraja tako što bi natjerali Srbiju da eventualno kroz neku potpuno sumnjivu konstrukciju koja se predlaže, a to je da se ćuti i pusti, dovede Srbiju u ponižavajući položaj - rekao je Dodik.

On je naglasio da je najvažnije da se očuva pregovaračka pozicija.

Kada je riječ o ekonomskim pitanjima, Dodik je naveo da je razgovarano o zajedničkim prijektima - izgradnji autoputa od Bijeljine do Rače gdje se Srbija pojavljuje kao značajan sufinansijer, odnosno donator, te projektima kao što je aerodrom Trebinje i HE Buk Bijela.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)