latinica  ћирилица
02/02/2023 |  14:08 ⇒ 14:09 | Autor: RTRS

Čordaš i Bojić potpisali ugovor o finansiranju izgradnje mosta u Kadinjanima

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš i gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić danas su u prostorijama Gradske uprave ovoga grada potpisali ugovor o realizaciji projekta Izgradnja mosta preko rijeke Vukešnice u Kadinjanima, vrijednosti 48.000 maraka.
Čordaš i Bojić, potpisivanje ugovora - Foto: RTRS
Čordaš i Bojić, potpisivanje ugovoraFoto: RTRS

Čordaš je napomenuo da su sredstva obezbijeđena u okviru Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica i praćenja migracionih procesa kojeg Sekretarijat donosi svake godine i finansira se iz budžeta Republike Srpske.

Takođe je istakao da je zajedno s ovim projektom u Laktaše u prethodnih nekoliko godina uloženo preko 1,8 miliona maraka.

- Sekretarijat je kroz svoj redovan program, ali i kroz donatorske projekte uložio značajna sredstva u Laktaše jer veliki broj raseljenih lica živi upravo na području ovoga grada. U okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izgrađen je jedan višeporodični stambeni objekat sa 15 stanova, ali je izgrađeno i 26 kuća. Trenutno je u toku izgradnja još osam stambenih jedinica. Takođe smo podržali projekte u poljoprivredi i zanatstvu putem javnog poziva koji objavljujemo svake godine, a namijenjen je upravo ovoj kategoriji stanovništva. Na ovaj način poboljšavamo život njima, ali i svim ostalim građanima - rekao je Čordaš.

Gradonačelnik Bojić se zahvalio direktoru Sekretarijata na dosadašnjoj saradnji, kao i na ovom projektu izgradnje mosta koji će uveliko poboljšati život svih građana.

Takođe je istakao da će Grad obezbijediti ostatak sredstava.