latinica  ћирилица
02/02/2023 |  15:26 ⇒ 16:35 | Autor: RTRS

Šest vaspitačica vrtića u Bijeljini pobijedile na takmičenju za inovativne nastavnike (VIDEO)

Šest vaspitačica iz vrtića "Čika Јova Zmaj" pobijedile su na takmičenju za inovativne nastavnike koje organizuje Centar za obrazovne inicijative "Step by step".
Nagrađene vaspitačice - Foto: RTRS
Nagrađene vaspitačiceFoto: RTRS

Nagrađene su vaspitačice Dobrinka Perdan, Aleksandra Lukić, Vanja Zekanović, Vesna Spasojević, Ivana Ivanović i Tatjana Vukadin-Gračanin. One su osvojile najveći broj glasova publike u kategoriji za predškolsko vaspitanje za praksu nazvanu "Јesenja sonata", jer su redovnu jesenju radionicu organizovanu u dvorištu objekta "Radost", podigle na viši nivo. Pored fantastične scenografije, osmišljena je predstava u kojoj su uloge šumskih životinja igrale vaspitačice, dok su djeca glumila njihove mladunce.

Za izradu medinog brloga, ježeve kužice, kao i za druge ukrase i kostime korišćeni su u najvećoj mjeri prirodni i reciklirani materijali. Na ovaj način djeca se od malih nogu uče da poštuju prirodu, da koriste plodove prirode i da otpadne materijale pokušaju prije odlaganja u smeće da koriste više puta. Izgradnja ekološke svijesti jedan je od pripritetnih zadataka svih vaspitno-obrazovnih ustanova, smatraju u Vrtiću Čika Јova Zmaj.

Za cilj su kako kažu, imali, da kod djece razvijaju ekološku svijest.

Radionica je pobijedila zahvaljujući glasovima publike, u čiji sud svakako ne treba sumnjati, a vaspitačice iz ovog bijeljinskog vrtića i ranijih godina su bile nominovane za ovu nagradu.