latinica  ћирилица
06/02/2023 |  08:00 ⇒ 10:32 | Autor: RTRS

Stevandić: Sankcije - put ka nezavisnosti Srpske (VIDEO)

Eventualne sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ili Republici Srpskoj, ubrzaće njen put ka nezavisnosti, komentarisao je posjetu i nastup bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića u Njujorku, Nenad Stevandić, predsjednik NSRS, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- U vrijeme kada se svijet ljulja zbog sukoba u Ukrajini, Denis Bećirović pokazao je političku nezrelost. U Sarajaevu se stvorio antrisrpski lobi. Milorad Dodik je jedini mogao birati funkciju u BiH, jer za što god da se kandidovao prošao bi. Ima tu i neke vrste ljubomore - poručio je Stevandić. 

Predsjednik NSRS ističe da upravo Srbi i Republika Srpska najbolje znaju šta su to sankcije.

- Mi u Banjaluci imamo spomenik sankcijama, za 12 beba, jer upravo sankcije su donijele smrt i patnju. Lično nikada se ne bi zalagao za sankcije nekome u FBiH - rekao je Stevandić.

On je naglasio da nema nikakve institucionalne opasnosti po Srpsku.

- Republika Srpska je na daleko višem nivou razvoja društvene svijesti od FBiH, kao i mnogih evropskih država - naglasio je Stevandić.

Stevandić je komentarisao i inicijativu Ćamila Durakovića da Srebreniuca dobije poseban status, naglasivši da od toga nema ništa, osim što će opština i Duraković dva dana biti na naslovnicima.