latinica  ћирилица
09/02/2023 |  10:40 ⇒ 10:55 | Autor: RTRS

Vispak čaj u zaštiti pčela

Društveno odgovorne kompanije Vispak i Bingo odlučile su pokrenuti projekat koji se odnosi na zaštitu pčela i novčanu donaciju udruženjima pčelara u BiH. Cilj ovog projekta jeste pojačati svijest o važnosti i zaštiti pčela, te ukazati na potrebe jačanja udruženja u BiH koja se bave pčelarstvom.
Vispak čaj u zaštiti pčela -
Vispak čaj u zaštiti pčela

- Svjesni važnosti pčela i meda za život na našoj planeti, krajem mjeseca januara započeli smo kampanju sa našim dugogodišnjim partnerom, kompanijom Bingo, pod nazivom "Vispak i Bingo - čajem do zaštite pčela". Kupovinom limitiranog izdanja ili bilo koja dva okusa Vispak čaja, potrošači širom BiH imaju priliku učestvovati u projektu u kojem ćemo donirati pet odsto iznosa udruženjima pčelara u BiH. Projekat će trajati do 15. marta, te u navedenom periodu u različitim Bingo objektima kupci mogu pronaći limitirana izdanja Vispak čaja. U sklopu projekta biće organizovana tri iventa u Bingo objektima sa influenserima u BiH, kako bi se jačao glas o očuvanju i zaštiti pčela – navodi Lejla Mehica Kadrić, brend menadžer kompanije Vispak.

Pred našim kupcima je još jedan lijep projekat, koji ovog puta za cilj ima podršku udruženjima domaćih pčelara. Zadovoljstvo je biti dio zajedničke priče koja u konačnici pruža podršku domaćoj proizvodnji, rekli su iz Binga.

Limitirano izdanje Vispak čaja se sastoji od dva okusa čaja: brusnice i šumskog voća, te višenamjenskog gadgeta za čaj, kojeg potrošači ovom prilikom dobijaju na poklon.

Višenamjenski gadžet ima tri različite funkcije prilikom konzumacije čaja: kao poklopac šolje čaja, čuva toplinu čaja, može da cijedi vrećice čaja, tako da omogućava jednostavan način za cijeđenje filter vrećice, a služi i za odlaganje iskorišćene vrećice čaja.