latinica  ћирилица
09/02/2023 |  15:35 ⇒ 17:43 | Autor: RTRS

Banjalučka profesorka Tatjana Јurić dobitnica brojnih nagrada i priznanja (VIDEO)

Iako na prvi pogled predstavljaju običnu formalnost, nagrade su i te kako vjetar u leđa onima koji u svojoj karijeri imaju priliku da ih dobiju. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i ove je godine nagradilo 40 istaknutih prosvjetnih radnika Svetosavskom nagradom.
Tatjana Јurić - Foto: RTRS
Tatjana ЈurićFoto: RTRS

Јedna od njih je i profesorka istorije i latinskog jezika u banjalučkoj Gimnaziji Tatjana Јurić.

U svojoj deceniju i po dugoj profesorskoj karijeri već je ostavila impozantan trag, a među učenicima kojima je predavala i dalje slovi za simbol profesora "starog kova".

Јurićeva je dobitnica brojnih prestižnih nagrada i priznanja u domenu obrazovanja. Јedna je od voditelja tima Gimnazije Banjaluka u međunarodnom projektu "Ko su bile žrtve nacista?", u okviru kojeg su učenici kreirali multimedijalnu izložbu i video tutorijal o žrtvama ustaških zločina u Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

Član je Stručnog tima za reformu srednjeg vaspitanja i obrazovanja za predmete istoriju i latinski jezik. Zalaže se za redukovanje nastavnih sadržaja i razvijanje afektivnog i psihomotornog područja učenja u našem obrazovnom sistemu.

Јurićeva kaže da su mladi danas prepuni energije i želje za znanjem te da je glavni cilj prosvjetnih radnika da ih pravilno usmjere i dopuste im da sami donose zaključke u svrhu što boljeg obrazovanja. Naglašava da svaki prfesor ima svoj stil rada koji se godinama razvija i nadograđuje.

Opširnije u videu: