latinica  ћирилица
26/02/2023 |  15:13 ⇒ 15:13 | Autor: SRNA

Vulić: Dijalog i kompromis recept za napredak, a ne samostalni istupi i kršenje Ustava

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je jedini pravi put da se partneri koji čine vlast na nivou BiH što prije vrate za pregovorački sto i izrade kodeks ponašanja koji predviđa da se samo dijalogom može doći do rješenja, a ne samostalnim istupima i ignorisanjem Ustava.

- Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković ne može da isprati svoja obećanja, želje i naredbe koje stižu od međunarodnog faktora. Imajući u vidu veoma snažan pritisak dijela ekstremističkog, bošnjačkog Sarajeva, zatim moćne mreže SDA, raspoređene svuda, onda ne čudi beznađe u koje upada Konaković -- rekla je Vulićeva za Srnu, dodavši da je najveće bogatstvo jedne političke organizacije pripadnost i odgovornost samo svom narodu.

Ona je navela da su SNSD i njegovi koalicioni partneri u Srpskoj, odgovorni samo građanima Srpske.

- Podsjetiću da su veliki moćnici lobirali i tražili od lidera SNSD-a Milorada Dodika da SDA ostane naš partner iz FBiH. Nekorektnost, insistiranje i trasiranje puta ka islamskoj BiH bili su ključni razlozi za izbor novih partnera sa područja FBiH. U želji da realizujemo strateški bitne projekte za sve građane u BiH, poštujući potrebe i želje svih naroda, apostrofirajući da Republiku Srpsku ne damo, a tuđe ne diramo i nadajući se da će novi impuls donijeti svima dobro u BiH, SNSD se odlučio za partnerstvo sa Konakovićem i ekipom - naglasila je Vulićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će se partneri na nivou BiH vratiti dijalogu i krenuti putem koji je dogovoren, koji je obećavajući za sve narode koji žive u BiH.

- Ukoliko ne dođe do dogovora, kompromisa i jasno definisanog obrasca ponašanja, sigurno je samo jedno - bićemo prinuđeni da promijenimo partnere iz bošnjačkog korpusa, dok odnos SNSD-a i HDZ-a ostaje, trajno provjeren i siguran - rekla je Vulićeva.