latinica  ћирилица
10/03/2023 |  09:37 ⇒ 09:38 | Autor: SRNA

Samit energetike u Trebinju prilika za predstavljanje potencijala Srpske

Samit energetike "SET Trebinje 2023", koji će biti održan od 22. do 24. marta, je značajan regionalni događaja i prilika da se predstave potencijali energetskog sektora Republike Srpske, izjavio je direktor "Elektrokrajine" Dragan Čavić.
Samit energetike Trebinje -
Samit energetike Trebinje

Čavić je istakao da SET predstavlja odličnu priliku da brojnim eminentnim učesnicima iz zemlje i inostranstva budu predstavljeni potencijali "Elektroprivrede Republike Srpske" i energetskog sektora Srpske.

Ovo je prilika, dodao je, i za uspostavljanje poslovnih kontakata i saradnje s ciljem realizacije novih investicija i uvođenja savremenih tehnologija u ovu izrazito važnu privrednu oblast.

- Sve se to može samo pozitivno odraziti na poslovne procese `Elektroprivrede Republike Srpske`, posebno na investicije u oblasti obnovljivih izvora energije u Srpskoj - rekao je Čavić za Srnu.

On je naveo da će predstavnici "Elektrokrajine" i ovaj put učestvovati na SET-u i pružiti doprinos u realizaciji novih ideja i projekata sa zajedničkim ciljem - razvoja energetskog sektora Republike Srpske.

Samit energetike biće održan u organizaciji "Elektroprivrede Republike Srpske", grada Trebinja i kompanije "SET" Trebinje, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Za Samit se do sada prijavilo više od 460 učesnika, a ovogodišnji slogan je "Energetska stabilnost zapadnog Balkana".