latinica  ћирилица
12/03/2023 |  14:17 ⇒ 14:18 | Autor: SRNA

Žabljak: Grupa pijanih lica napala pripadnike protivterorističke jedinice

Grupa pijanih lica je u jednom ugostiteljskom objektu na Žabljaku fizički napala pripadnike crnogorske Protivterorističke jedinice koji nisu bili na dužnosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.
Policija - Foto: RTRS
PolicijaFoto: RTRS

U saopštenju se navodi da su pripadnici Protivterorističke jedinice trenutno na Žabljaku gdje izvode obuku u zimskim uslovima i da je do napada došlo sinoć.

Prema do sada uzetim izjavama od policijskih službenika, incident je počeo provokacijom i napadom na policijskog službenika od grupe lica koja su bila u vidno alkoholisanom stanju.

- Tokom incidenta pet lica iz te grupe je zadobilo lakše povrede - dodaje se u saopštenju.

Na lice mjesta izašli su pripadnici Stanice policije Žabljak koji su prikupili obavještenja od više lica, a o događaju je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, po čijem nalogu se preduzimaju dalje mjere i radnje s ciljem utvrđivanja činjenica i okolnosti ovoga događaja.

U saopštenju se dodaje da je riječ o izolovanom incidentu budući da Protivteroristička jedinica dugi niz godina u ovom periodu boravi na Žabljaku gdje izvodi obuku u zimskim uslovima, te je poznato da ima dobre odnose sa lokalnim stanovništvom, što će i buduće biti slučaj.

Iz MUP-a navode da će u daljem postupku, koji će nepristrasno sprovesti Uprava policije, biti utvrđena eventualna odgovornost policijskih službenika u odnosu na ovaj događaj.

O događaju je upoznata i Unutrašnja kontrola policije Ministarstva unutrašnjih poslova.