latinica  ћирилица
16/03/2023 |  15:05 ⇒ 19:47 | Autor: RTRS

Banjaluka: Rasvijetljen napad na imovinu novinara; Počiniliac priznao da je izgrebao automobile

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, identifikovali su i lišili slobode lice S.B. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.
Policija, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Policija, PU BanjalukaFoto: RTRS

Nad licem S.B. izvršena je kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je navedeno krivično djelo izvršilo 8. marta, na način da je u Banjaluci na parking prostoru u ulici Rajka Bosnića, upotrebom oštrog predmeta načinilo oštećenja na teretnom vozilu "Reno" i putničkom vozilu "Tojota", vlasništvo pravnog lica iz Banjaluke, putničkom vozilu marke "Rendž rover" vlasništvo lica A.T. i putničkom vozilu "Folksvagen" vlasništvo lica N.M. iz Banjaluke.

Kako RTRS nezvanično saznaje, uhapšen je Saša Bunić koji je priznao da je izvršio ovo krivično djelo.

Sve mjere i radnje preduzimaju su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i rad po navedenom predmetu je u toku, tek akon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica S.B. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Podsjećamo, 9. marta 2023. godine PU Banjaluka prijavljen je napad na imovinu novinara "EuroBlica" i "Srpskainfo" Nikole Morače i urednika portala "Buka" Aleksandra Trifunovića, kojima su izgrebani automobili.