latinica  ћирилица
19/04/2023 |  16:30 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

U Beogradu promovisan komplet knjiga Dodikovih govora (VIDEO)

U Beogradu je održana promocija sabranih govora Milorada Dodika. Riječ je o kompletu knjiga od pet dijelova, u izdanju Nezavisnih novina iz Banjaluke. Hronologija, po kojoj su složeni, prikazuje razvojni put Republike Srpske od njenog osnivanja do danas.
Beograd-promocija - Foto: SRNA
Beograd-promocijaFoto: SRNA

Različiti komentari, fotografije i govori predsjednika Srpske ispisani su na stranicama njegovih sabranih djela i, praktično, služe kao putokaz koji bi Republika Srpska trebalo da slijedi u budućnosti. Sve što je na ovim stranama zapisano, potvrđeno je protokom vremena.

Milan Ljepojević, priređivač izdanja, rekao je da su ovih pet knjiga svjedočanstvo o jednom veoma turbulentnom i značajnom vremenu.

- Osnovna vrijednost ovih djela je u tome što su, sve što je u njima napisano i objavljeno, građani na svim izborima u Srpskoj potvrdili glasanjem za Dodika i političku opciju koju zastupa - rekao je Ljepojević.

Јedan od govornika na promociji profesor Milimir Mučibabić rekao je da su rijetki trenuci kada čovjek može sa punom odvažnosti da kaže da postoje ljudi koji svojim djelovanjem obezbjeđuju atribut "biti u vremenu", a jedan od takvih je i Milorad Dodik.

- U našoj tradiciji s one strane Drine 20 godina dešavala se istorija, a akter te istorije i dešavanja je bio Dodik čiji govori skupljeni u ovih pet knjiga govore o "biti ili ne biti" našeg danas i sutra na tim prostorima - rekao je Mučibabić.

Na promociji je istaknuto da je Dodik jedan od malobrojnih političara koji ne čita napisane govore, ali to argumentima koje iznosi samo daje na snazi.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović rekao je da je u Dodikovim govorima potpuno jasna poruka da za srpski narod nema budućnosti bez slobodne Republike Srpske, bez Srpske koja je potpuno jasno definisana u Dejtonskom sporazumu.

Dodikova sabrana djela predstavljaju pravi politički udžbenik, tako da se na promociji u Beogradu čulo i mišljenje da ove knjige mogu da se uvrste u literaturu na fakultetima. Na proljeće naredne godine planirano je izdanje još jedne - šeste knjige ovih sabranih djela.