latinica  ћирилица
23/05/2023 |  19:53 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Ruska gazeta: Putin zahvalio Dodiku na neutralnom stavu o Ukrajini

Odnosi Rusije i Republike Srpske se uspješno razvijaju, o čemu svjedoče pokazatelji trgovinskog prometa, piše Ruska gazeta.
Ruska gazeta o susretu Dodika i Putina (foto: rg.ru) -
Ruska gazeta o susretu Dodika i Putina (foto: rg.ru)

Osim toga, republičke vlasti pokazuju uzdržanost po pitanju sukoba u Ukrajini i samo takav stav može doprinijeti njegovom rješavanju.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je o tome sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Njihov sastanak je održan u utorak u Kremlju.

- Zahvalni smo vam na vašem neutralnom stavu o događajima u Ukrajini. Samo takav stav može dovesti do neke vrste pozitivne odluke. Ali u svakom slučaju, zahvalni smo vam na vašoj uzdržanosti - rekao je ruski lider.

On je skrenuo pažnju i na to da se odnosi Rusije i Republike Srpske uspješno razvijaju.

- Tokom protekle godine vidjeli smo porast trgovinskog prometa. U apsolutnom iznosu, naravno, mali je, ali je trend dobar – 57 odsto - rekao je Putin i dodao da taj trend treba zadržati.

Ruski lider je ukazao na zainteresovanost partnera u Republici Srpskoj za rad sa ruskim kompanijama u različitim oblastima i izrazio nadu da će "tako biti", pogotovo što za to postoje "odgovarajući alati".

- Znam i da hiljade školaraca u Republici Srpskoj uči ruski jezik, a interesovanje za ruski jezik i rusku kulturu se održava na državnom nivou, na čemu smo vam i mi veoma zahvalni - dodao je Putin.

Izvor: Ruska gazeta