latinica  ћирилица
23/05/2023 |  21:01 | Autor: SRNA

Narodni front izabrao stranačke organe

Predsjednik Narodnog fronta Јelena Trivić izjavila je večeras da je Narodni front parlamentarna stranka sa tri poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i da nikome iz SDS-a i PDP-a ne može zabraniti da se pridruži novoj stranci.
Skupština Narodnog fronta (Foto: Ustupljena fotografija) -
Skupština Narodnog fronta (Foto: Ustupljena fotografija)

Nakon što su na prvoj redovnoj skupštini Narodnog fronta izabrani stranački organi, Trivuićeva je rekla da u više od 15 opština ima odbornike u lokalnim parlamentima.

- Nakon ove skupštine sutra možemo u više od 30 opština da oformimo opštinske i gradske odbore širom Republike Srpske - izjavila je Trivićeva novinarima.

Odgovarajući na pitanje o saradnji sa opozicionim strankama u Republici Srpskoj i prelasku određenih članova iz tih stranaka u Narodni front, Trivićeva je rekla da ne može nikome iz PDP-a i SDS-a zabraniti da uđe u Narodni front.

- Ne znam da li je neko očekivao da pravimo Narodni front i da stavimo rampu i da kažemo nemojte vi sada ulaziti pošto, znate, naljutiće se naše kolege iz opozicije - rekla je Trivićeva.

Na skupštini su večeras u Banjaluci izabrani nadzorni organ, glavni odbor i predsjedništvo stranke, te usvojena i osnovna programska načela Narodnog fronta u deset tačaka.

- Prva tačka je Republika Srpska kao ideja Narodnog fronta i elementi entitetske državnosti Republike Srpske koji su naše crvene linije, entitetsko glasanje, postojanje Doma naroda, odlučivanje konsenzusom u Predsjedništvu BiH - rekla je Trivićeva