latinica  ћирилица
24/05/2023 |  15:14 ⇒ 15:15 | Autor: RTRS

Prijedor: Održana edukativna predavanja u okviru kampanje "Rastimo sigurno"

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u okviru preventivne kampanje "Rastimo sigurno" danas su u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Prijedoru održali edukativno predavanje za učenike drugih razreda o opasnostima sa kojima se mogu susresti na putu do škole i od škole do kuće, saopšteno je iz ove Policijske uprave.
Predavanje "Rastimo sigurno" (foto: PU Prijedor) -
Predavanje "Rastimo sigurno" (foto: PU Prijedor)

Kroz ova edukativna predavanja policijski službenici su na prilagodljiv način savjetovali djeci kako da se ponašaju kada se kreću sami bez nadzora roditelja, a sve sa ciljem kako bi izbjegli moguće opasnosti.

Savjetima policijskih službenika učenici su poučeni da ne pričaju sa nepoznatim licima, da ne ulaze u vozila na poziv nepoznatih lica, kao i da svaki pokušaj komunikacije od strane nepoznatih lica prijave nastavnicima ili roditeljima, navodi se u saopštenju.

U slučaju da se nađu u opasnoj situaciji ili da im nestane drug ili drugarica, za pomoć se mogu obratiti policajcu, vatrogascu, poštaru, trgovcu ili drugim osobama u koje imaju povjerenja.

U okviru kampanje koja će trajati do 26. maja policijski službenici PU Prijedor realizovaće edukativna predavanja u svim osnovnim školama na području Policijske uprave, a građanima će biti podijeljeni promotivni leci koji sadrže savjete za odrasle na ovu temu.