latinica  ћирилица
24/05/2023 |  21:32 ⇒ 21:33 | Autor: RTRS

U Neumu otvoreni 16. Sportski susreti kliničkih centara i bolnica (FOTO)

Danas su u Neumu otvoreni 16. Sportski susreti kliničkih centara i bolnica BiH koje se održavaju od danas pa sve do nedjelje.
Sportski susreti kliničkih radnika (foto:UKC Republike Srpske) -
Sportski susreti kliničkih radnika (foto:UKC Republike Srpske)

Ove godine je prijavljeno rekordnih 700 učesnika iz 29 zdravstvenih ustanova iz BiH.

- Posebna čast i zadovoljstvo da bude organizator ovogodišnjih sportskih susreta je pripala Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske koji zapošljava više od 3500 radnika od čega je više od 500 uključeno u rad sportskog društva - saopšteno je iz UKC-a Srpske.

U saopštenju se itilče da je ovo "jedinstvena prilika da svakodnevnica i težak i stresan posao koji prati zdravstvene radnike bar na trenutak odu u drugi plan".

Organizatori su poželjeli svim ekipama da u fer i poštenoj igri postignu dobre uspjehe na sportskim terenima.

Na svečanom otvaranju igara, svim sportistima se obratio direktor hotela "Zenit" Neum Ivan Lakić koji je poželio dobrodošlicu i ugodan boravak svim učesnicima sportskih susreta.

Dragan Begenišić, organizator sportskih igara u Crnoj Gori zahvalio se organizatoru na pozivu i rekao da je impresioniran brojem učesnika i organizacijom i tom prilikom predstavniku UKC-a Republike Srpske uručio plaketu za uspješnu saradnju u proteklom periodu i pozvao sve na 22.sportske susrete Crne Gore koji se održavaju u septembru.

Predstavnik sportskog društva UKC Republike Srpske Željko Šukalo obratio se sportistima u ime direktora UKC Republike Srpske Vlade Đajića i poželio da igre proteknu u fer pleju i poželio mi puno uspjeha te napomenuo da je jako važno da svi učesnici se vrate u svoje ustanove bez povreda.

Ovom prilikom se zahvalio rukovodstvu UKC Republike Srpske na pomoći kako materijalnoj tako i moralnoj.

Ovogodišnji učesnici igara su su: ЈZU Univerzitetski klinički centar Tuzla, Klinički centar Univerziteta Sarajevo, Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, ЈZU Zdravstveni centar Brčko, Opšta bolnica Gradiška, Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić Bihać, ЈZU Kantonalna bolnica Goražde, Hrvatska bolnica dr Fra Mato Nikolić Nova Bila, Kantonalna bolnica Zenica, Psihijatrijska bolnica kantona Sarajevo Јagomir, ЈU Opšta bolnica Bugojno, Opšta bolnica Tešanj, Opšta bolnica Abdulah Nakaš Sarajevo, Kantonalna bolnica dr Fra Mhovil Sučić Livno, Kantonalna bolnica dr. Safet Mujić Mostar, Zavod za bolesti zavisnosti Zenica, Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj, Univerzitetska klinička bolnica Mostar, Kantonalna bolnica Travnik, Medicinski Institut Bayer Tuzla, Opšta bolnica Konjic, ЈU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, ЈU Dom zdravlja Zenica, ЈZU Bolnica Trebinje, ЈZU Dom zdravlja Banjaluka, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr Miroslav Zotović Banjaluka, Zdravstvene ustanove Kotor, KЈU Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba Sarajevo, Zavod za trasfuzijsku medicinu BiH.