latinica  ћирилица
25/05/2023 |  15:36 ⇒ 15:44 | Autor: RTRS

Employer Partner: Adiko banka Banjaluka u prestižnoj grupi poslodavaca

Adiko banci Banjaluka dodijeljen je Employer Partner sertifikat, odnosno priznanje za uspješno upravljanje ljudskim resursima, čime je postala prva kompanija iz finansijskog sektora u BiH, koja je potvrdila svoju uspješnost u upravljanju ljudskim resursima.
Priznanje za Adko banku - Foto: Ustupljena fotografija
Priznanje za Adko bankuFoto: Ustupljena fotografija

Employer Partner sertifikat prestižno je priznanje koje SELECTIO Grupa, najveća grupacija za savjetovanje u upravljanju ljudskim resursima, dodjeljuje kompanijama koje izvrsnim i dobro povezanim "HR" praksama zadovoljavaju stroge kriterijume nezavisnog sertifikacionog tima i time potvrđuju važnost ulaganja u zaposlene – od prvog do zadnjeg dana u organizaciji.

- Prepoznatljivost Adiko banke Banjluka po jedinstvenim rješenjima u domenu bankarskih usluga i proizvoda, koji su na raspolaganju našim klijentima, svakako ne bi bilo bez ljudi i timova koji su visoko motivisani i mnogostruko talentovani. Svi zajedno smo ponosni na ovo priznanje koje će doprinijeti da zajedno sa našim zaposlenima dalje gradimo banku koja se izdvaja, sa željom da budemo banka partner našim kolegama, ljudima i zajednici - izjavio je Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko banke Banja Luka.
 
Zahvaljujući jedinstvenoj Employer Partner metodologiji koju prate dvije perspektive – perspektiva zaposlenih i perspektiva poslodavca, sertifikacioni tim nezavisnih "HR" stručnjaka evaluirao je "HR" prakse Adiko banke Banjaluke, te dokazao njihovu uspješnost, međusobnu povezanost i ulogu koji imaju na rast cijelokupne organizacije.

- U našem timu su radnici sa najraznovrsnijim talentima koji unapređuju svoja znanja i usavršavaju postojeće vještine, a mi kao banka u svakom trenutku nastojimo da im omogućimo priliku za razvoj, kako ličnih performansi, tako i inovativnih projekata, u okviru kojih mogu sve to i primjeniti. Razvili smo, među prvima na našem tržištu, "wellbeing" strategiju sistemski osmišljen plan djelovanja koji preduzimamo kako bi pokazali istinsku brigu za zaposlene i uticali na poboljšanje uslova rada, kako bi Adiko banku učinili srećnijim i zdravijim mjestom za rad - istakla je Ivana Kantar, direktorka Odjeljenja Uprave i upravljanja ljudskim resursima u Adiko banci Banjaluka.

- Posebno pohvaljujemo što u Adiko Banka Banjaluka njeguju sigurnu radnu okolinu u kojoj se uvažava glas svih zaposlenih, gdje "HR" odjeljenje ima bitnu ulogu u ohrabrivanju kvalitetne dvosmjerne komunikacije. Uz sam "HR", menadžeri svih ostalih odjela takođe su upoznati sa vrhunskim "HR" praksama u upravljanju ljudskim potencijalima. Osim toga, svim zaposlenima su osigurani onboarding programi - prilikom dolaska novih zaposlenih, pri povratku sa porodiljskog, te u internim prelascima iz jednog u drugo odjeljenje - naglasila je Lara Šubić Šuša, voditeljka projekta Employer Partner

Metodologija Employer Partner sertifikata osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. Kako bi zadovoljila sve uslove za postizanje ovog prestižnog certifikata Adiko banka Banjaluka je morala proći detaljnu evaluaciju upravljanja ljudskim resursima koja prati iskustvo zaposlenih u sedam ključnih etapa.

Danas je Employer Partner proveden u više od 200 organizacija iz preko 50 zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile sertifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti "HR" odjeljenja, čime je on postao puno više od priznanja.