latinica  ћирилица
30/05/2023 |  08:16 ⇒ 10:51 | Autor: RTRS

Trivić: U planu uspostavljanje avio-linije za Istanbul (VIDEO)

Prema podacima "Aerodroma Srpske" od januara do aprila prevezeno je oko 140.500 putnika i taj podatak znači da je zabilježen znatno veći broj letova u odnosu na prošlu godinu - rekla je v.d. direktor ovog preduzeća Natalija Trivić, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Aerodrom Banjaluka - Foto: RTRS
Aerodrom BanjalukaFoto: RTRS

Trivićeva je navela da u toku zimskog perioda sa banjalučkog aerodroma najviše letova ima za zemlje Evropske unije i da su već od maja uspostavljeni čarter letovi za egzotične destinacije.

- Počeli su čarter letovi za Hurgadu, Tursku, Tunis, a od ove godine uspostavljeni su letovi i za Atinu. Broj čarter letova su povećani tokom ljetnih mjeseci - istakla je Trivićeva.

Govoreći o eventualnom ukidanjuu linija ona je istakla da Aerodrom Srpske nije dobio zvaničan podatak o otkazivanju pojedinih linija.

- Nismo dobili zvaničan podatak za otkazivanje nikakvih letova i u ovom momentu našim putnicima su i dalje na raspolaganju svi letovi - istakla je Trivićeva.

Navela je da ponedjeljkom i petkom saobraća čarter let od Banjaluke do Tivta.

- U plani su u letovi za Tursku, odnosno za Istanbul tokom čitave godine - najavila je Trivićeva i dodala da će Aerodrom Banjaluka nastaviti da razvija i planira poslovanje kako bi bili operativni za sve putnike.