latinica  ћирилица
30/05/2023 |  12:24 ⇒ 12:36 | Autor: RTRS

Nije usvojen zaključak SNSD-a za održavanje rasprave o navodima iz prijave

Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH nije usvojila predloženi zaključak kojim bi se utvrdio termin za održavanje rasprave o navodima iz prijave Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u vezi sa kršenjem Kodeksa ponašanja poslanika i delegata.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH - Foto: SRNA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiHFoto: SRNA

Prijava koju je podnio Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu razmatrana je na današnjoj sjednici zajedničke komisije, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić uputila je inicijativu ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Nenadu Nešiću u kojoj je tražila sprovođenje istrage i utvrđivanje ozbiljnost prijetnje koju je predsjedavajući ovog doma Denis Zvizdić uputio srpskim poslanicima na sjednici održanoj 19. aprila.

Vulićeva je tada naglasila da se poslanici SNSD-a osjećaju ugroženo nakon Zvizdićeve javno iznesene prijetnje i zatražila da se provjeri koliko je ona bila ozbiljna, te da li njegovo "ovo je zadnji put" znači najavu likvidacije nekog od srpskih poslanika.

Pomenuta sjednica nastavljena je i završena u srijedu, 24. maja, uz pojačane mjere bezbjednosti kojima su djelimično uvaženi zahtjevi SNSD-a.