latinica  ћирилица
31/05/2023 |  15:51 ⇒ 18:36 | Autor: RTRS

Saradnja UNIBL sa Univerzitetom medicinskih nauka u Havani

Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin i rektorka Univerziteta medicinskih nauka u Havani Majrim Lago Kueija potpisali su danas Memorandum o razumijevanju između dvije visokoškolske ustanove.
Potpisivanje Memoranduma u Havani - Foto: RTRS
Potpisivanje Memoranduma u HavaniFoto: RTRS

Memorandumom potpisanim u Havani ostvaruje se saradnja na polju dodatnog profesionalnog usavršavanja akademskog osoblja.

- Ovim memorandumom, potpisanim na pet godina, definiše se saradnja na polju dodatne edukacije akademskog i stručnog osoblja u zdravstvu i u srodnim naukama. Takođe, zajednički će se raditi na razmjeni osoblja, te će univerziteti sarađivati u nizu drugih obrazovnih i naučnih aktivnosti. Plan je i da se radi na razvoju kurikuluma za zajedničke studijske programe - navodi se u saopštenjeu Univerziteta.

Univerzitet medicinskih nauka u Havani vodeća je zdravstveno-obrazovna institucija na Kubi, na kojoj studira 77.000 studenata na 156 studijskih programa. Osim medicinskih usmjerenja, ovaj javni univerzitet ima i srodne fakultete na kojima se izučava biologija, hemija, biohemija, fizika i druge nauke.

Ovaj memorandum potpisan je tokom posjete Gajanina i Dalibora Kesića Havani, gdje prisustvuju obilježavanju 295. godišnjice Univerziteta u Havani.

Plan je da Gajanin tokom ove posjete potpiše i sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Havani.